Καθ. Θεοδόσιος Παλάσκας - Υπεύθυνος Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.

palaskas

Είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΑ και του BANG-ΕΒΕΑ. Από το 2014 είναι Senior Visiting Fellow στο Smith School of Enterprise and the Environment του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, -M.Sc. M.A & D.Phil-, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του ΝΑΤΟ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το 1987 άρχισε να διδάσκει και να πραγματοποιεί έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (St Peters College, Institute of Economics and Statistics και στο International Development Center). Υπήρξε για σειρά ετών “Professore a contrato” στο Πανεπιστήμιο της Σιένα και στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια.
Είναι υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων με έμφαση στην Εφαρμοσμένη Οικονομική Ανάλυση των Επιχειρήσεων, των Αγορών, των Κλάδων, των Επενδύσεων, των Νέων Τεχνολογιών και των Οικονομικών Κύκλων.
 Συντονίζει ερευνητικά προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (TSER), UNCTAD, Nuffield Foundation, Leverhulme Trust, The ODA Research Scheme, The Economics and Social Research Committee (ESRC), το Πανεπιστήμιο της Περούτζια, τις Ελληνικές Τράπεζες, τις Ελληνικές Βιομηχανίες, το Ελληνικό Δημόσιο, και άλλους Οργανισμούς.
Είναι συν-δημιουργός των υποδειγμάτων για την Αποτελεσματικότητα των Αγορών (Market efficiency), την πρόβλεψη των τιμών των πρώτων υλών και του υποδείγματος για την μέτρηση της Αποτελεσματικότητας, Αποδοτικότητας και Παραγωγικότητας οργανισμών και Επιχειρήσεων. Οι εργασίες του έχουν αναφερθεί σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή οικονομικά περιοδικά, όπως ‘Journal of Econometrics’ (104), ‘Journal of the Royal Statistical Society’ (120 II),  ‘Review of Economics and Statistics’ (62), ‘Oxford Bulletin of Economics and Statistics’ (74), ‘Journal Of Development Economics’ (98), κλπ.
Διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 1999-2002 και Διευθυντής Έρευνας στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) από το 2002-2007. Επίσης, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μέλος του ΔΣ του ΕΟΜΜΕΧ, και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.
Τέλος, έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεθνή Τράπεζα (World Bank), και είναι σύμβουλος στον Οργανισμό United Nations Conference on Trade and Development των Ηνωμένων Εθνών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάστηκε ως σύμβουλος του USAID, τμήμα της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (υπεύθυνος για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Jamaica).

Θεόφιλος Μπεντής - Υπεύθυνος Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.

profile pic

Ο κος Θεόφιλος Μπεντής είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών και Έρευνας, υπεύθυνος του τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Επιχειρηματικότητας και υπεύθυνος διαχείρισης του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. Είναι κάτοχος του πτυχίου (BSc) Οικονομικής Επιστήμης από το πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου και του μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Χρηματοοικονομίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και υποψήφιος διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Οικονομικά της Υγείας. Διαθέτει ερευνητική εμπειρία σε οικονομικά, επιχειρηματικά και επιχειρησιακά θέματα. Ειδικότερα έχει ολοκληρώσει μελέτες και έρευνες για τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις τομέων και κλάδων του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης, των λοιπών υπηρεσιών και των επαγγελμάτων. Επίσης έχει συνεργαστεί σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο με πανεπιστημιακά ιδρύματα για θέματα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και με ιδιωτικούς φορείς για επιχειρησιακά και επιχειρηματικά θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχε στην εκπόνηση, διαχείριση και υλοποίηση επιχειρηματικών και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς διοίκησης επιχειρήσεων, ερευνών αγοράς, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα σύστασης, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, επιχειρησιακού σχεδιασμού και ανταγωνισμού. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

 

 

ContactCard Στοιχεία επικοινωνίας

Νοέ 2021
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Οικονομικά Νέα

2021 ©  Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.  Αποποίηση ευθυνών.
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Κοιν.Σ.Επ Μήστωρ