Η Συνάντηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων στη Ναυτεμπορική

2017 04 07

Η Συνάντηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων - Μελών του Δικτύου στον Τύπο

ΕΒΕΑ NEWSLETTER 06.04 Page 1

ΕΒΕΑ NEWSLETTER 06.04 Page 2

ΕΒΕΑ NEWSLETTER 06.04 Page 4ΕΒΕΑ NEWSLETTER 06.04 Page 5ΕΒΕΑ NEWSLETTER 06.04 Page 3

Από τον Ημερήσιο Τύπο του Ε.Β.Ε.Α.

Επιχειρηματικοί Άγγελοι - παγκόσμιες τάσεις

DEA EBEA

Αθήνα, 05 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου

«Επιχειρηματικοί Άγγελοι: παγκόσμιες τάσεις»

ο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ συζητά για τις τάσεις στις επενδύσεις των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μελών Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το νέο πρόγραμμα επικοινωνίας του Δικτύου με στόχο να προσελκύσει τις πλέον καινοτόμες ιδέες του οικοσυστήματος και να στηρίξει ουσιαστικά την ανάπτυξή τους.

Ο επικεφαλής του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά «Ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. Από λίγους οραματιστές αλλά με πολύ δημιουργικό πείσμα και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο.».

Ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΟ.Χ. του Οικονομικού τμήματος του ΕΚΠΑ και Σύμβουλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης ανέδειξε το ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το ΔΕΑ, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων από τις

ΗΠΑ, όπου το 1 από τα 6$ που επενδύονται στις νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους.
Τέλος, τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν εκτενώς και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια πιο ενεργή επικοινωνία με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας. Μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους θα αρχίσει να υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα επικοινωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων κ. Θεόφιλο Μπεντή (τηλ. 210.36.26.664, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.

Ο στόχος του Δικτύου για το 2017 είναι διττός, αφενός να διασυνδεθεί περαιτέρω με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και αφετέρου να προσελκύσει περισσότερα μέλη (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.

Άρθρο από forin.gr

Άρθρο από masternews.gr

Οι «Επιχειρηματικοί Άγγελοι» του ΕΒΕΑ ανοιχτοί στις νεοφυείς επιχειρήσεις

 

logo 5 v2

Στόχος να γίνει το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας.

Ενημερωτική συνάντηση των μελών Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το νέο πρόγραμμα επικοινωνίας του Δικτύου με στόχο να προσελκύσει τις πλέον καινοτόμες ιδέες του οικοσυστήματος και να στηρίξει ουσιαστικά την ανάπτυξή τους.

Ο επικεφαλής του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά :«Ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. Από λίγους οραματιστές αλλά με πολύ δημιουργικό πείσμα και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο».

Ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΟ.Χ. του Οικονομικού τμήματος του ΕΚΠΑ και Σύμβουλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης ανέδειξε το ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το ΔΕΑ, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων από τις ΗΠΑ, όπου το 1 από τα 6 δολάρια που επενδύονται στις νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους.

Τέλος, τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν εκτενώς και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια πιο ενεργή επικοινωνία με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας. Μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους θα αρχίσει να υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα επικοινωνίας.

Άρθρο από newsbeast.gr

Ο κύριος Θωμόγλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Γιατί πρέπει να υπάρχουν Επιχειρηματικοί Άγγελοι!

10 103747thomoglou800b

 

 

 

 

του Παύλου Θωμόγλου, Β' Αντιπροέδρου ΕΒΕΑ 

προέδρου του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων

 

Οι «επιχειρηματικοί άγγελοι, εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζουν ποικιλοτρόπως πολλές νέες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους, στο κρίσιμο στάδιο που χρειάζονται, για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.
Συγκεκριμένα, μια νεοφυής επιχείρηση ή καινοτόμος ιδέα, της οποίας ο δημιουργός της έχει να παρουσιάσει ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν ή υπηρεσία, για να επιβιώσει στην αγορά, χρειάζεται, πάνω από όλα, σύγχρονο μάνατζμεντ, κάτω από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, που διαμορφώνονται στις αγορές, ιδίως, με την επίδραση - κάθε φορά - των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά και των κοινωνικών αλλαγών.
Βέβαια, αρχικά, χρειάζεται και τα πρώτα επενδυτικά χρηματοδοτικά κεφάλαια, για να ξεκινήσει την παραγωγή του.
Η εμπειρία, δείχνει ότι, οι δημιουργοί των νεοφυών επιχειρήσεων, συνήθως, στερούνται και των δύο αυτών βασικών προϋποθέσεων, που κατά τα πρώτα στάδιά τους, τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή δανεισμού, και εάν ακόμη δεν παρουσίαζε τις σημερινές - ανυπέρβλητες πολλές φορές - δυσκολίες του, λόγω του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, της χώρας μας.
Σ' ένα τέτοιο τοπίο καινοτόμου προσπάθειας ή ιδέας, έρχεται λοιπόν ο επιχειρηματικός άγγελος, πιστεύει σ' αυτήν, και ενώνει τις δυνάμεις του. Αλλά, ας δούμε τι είναι ο επιχειρηματικός άγγελος: Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ή έμπειρο διοικητικό στέλεχος της αγοράς, που έχει τη διάθεση για δράση και βρίσκει ενδιαφέρον και προοπτική, στον κλάδο που προτιμά να συνεργαστεί, στον οποίον κινείται ο δημιουργός της νεοφυούς επιχείρησης ή ο εμπνευστής της αξιόλογης ιδέας, διαθέτοντας εν προκειμένω το απαιτούμενο επενδυτικό κεφάλαιο'.
Η συνεργασία αυτή, είναι φανερό πως, έχει δύο πλευρές:
- Η μία είναι η οργάνωση της επιχείρησης με τη βοήθεια του επιχειρηματικού αγγέλου, και βεβαίως η χρηματοδότησή της, κυρίως κατά τα αρχικά αλλά και στα μεταγενέστερα στάδιά της, ενώ η άλλη έχει να κάνει με τη μετοχική συμμετοχή του επιχειρηματικού αγγέλου στην επιχείρηση, γιατί αυτή η συμμετοχή αποτελεί τον πλέον υγιή τρόπο, να αποκομίσει και αυτός όφελος, να ανακτήσει τα κεφάλαια που διέθεσε.
- Από την πλευρά του δημιουργού της νεοφυούς επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αποδεχθεί, ενσυνείδητα, τη συμμετοχή του αγγέλου του, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, αφού προηγουμένως έχει συζητήσει και συμφωνήσει μαζί του, με καλή διάθεση και αναγνώριση της αμοιβαίας συμβολής τους.
Ακόμη, θα πρέπει να αποκτήσει, - εάν στερείται -, μετοχική κουλτούρα, που στο εξωτερικό, αυτή η συνεργασία είναι ευλογία, γιατί έτσι προχωρούν οι νέες επιχειρήσεις, και αργότερα, καθώς μεγαλώνουν, διεκδικούν χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια - venture capital -, και από τράπεζες, αλλά και από την κεφαλαιαγορά.
Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, αυτό τον θεσμό, διότι πιστέψαμε, ότι θα είναι σημαντική η συμβολή του, στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας.
Ξεκινήσαμε, πριν 2 χρόνια, με θετικό πρόσημο, μέχρι σήμερα, στην προσπάθειά μας, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ενώ, σημειώνω ότι σε προηγμένες ξένες οικονομίες, παρέχονται κίνητρα φορολογικών εκπτώσεων στους επιχειρηματικούς αγγέλους.
Στο εξωτερικό, δεν υπάρχει περιφέρεια, δεν υπάρχει δήμος, δεν υπάρχει επιμελητήριο, που να μην έχει οργανώσει το δικό του, Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.
Πρέπει να συνεχίσουμε να τολμάμε και να αγωνιζόμαστε, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον, με όλες μας τις δυνάμεις.
Είναι καθήκον μας, προς τις νεότερες γενεές, αλλά και τις επερχόμενες, αλλά και ευθύνη μας.

Το άρθρο στο ΑΠΕ

Νοέ 2021
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Οικονομικά Νέα

2021 ©  Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.  Αποποίηση ευθυνών.
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Κοιν.Σ.Επ Μήστωρ